Skip to content

Artsen weten nog te weinig

Helaas hebben relatief veel huisartsen onvoldoende kennis van chronische hyperventilatie, waardoor zij je vaak niet kunnen helpen of verkeerde adviezen geven. In de meeste gevallen reageert een huisarts met angst remmende middelen zoals Seroxat/Prozac of een verwijzing naar een psycholoog. Hoe goed deze initiatieven ook bedoeld zijn, ze zijn symptoombestrijding, er zal namelijk niets veranderen aan de instelling van het ademcentrum.

Ik adviseer je om je koolzuurspanning te laten meten, hieruit kan worden opgemaakt of je verkeerd ademt en je te maken hebt met chronische hyperventilatie. De koolzuurspanning geeft een nauwkeurig beeld van je situatie en voorkomt verkeerde adviezen of de inzet van niet relevante anti-depressiva. Ook al vind jij dat je adem rustig en goed is, in de meeste gevallen is dit niet het geval en dit wordt direct duidelijk uit de koolzuurproef. Indien deze te laag is heb je een verklaring voor je klachten en is er redding. Is de koolzuurwaarde goed, dan hebben je klachten een andere behandeling nodig. informeer via je huisarts naar de mogelijkheden. 

Medische publicatie
De inmiddels gepensioneerde zenuwarts Drs. Snitslaar heeft zich tijdens zijn carrière lange tijd bezig gehouden met onderzoek naar chronische hyperventilatie en de behandeling er van. Hij heeft hier een publicatie over gedaan die ik je kan aanraden om door te lezen. Klik hier om het artikel te lezen

Meepng-plaatje-handboek_coaching-voor-mensen-met-chronische-hyperventilatie_vanklachtnaarkracht_v1-0r weten? Neem Contact op of download het Ebook voor meer informatie over coaching.

facebook_2015_logo_detail

Categories

Niet gecategoriseerd

Tags

, , , ,

robadb View All

Eigenaar van Klacht naar Kracht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: