Skip to content

Alcohol en hyperventilatie

Alcohol is een grote uitlokker van hyperventilatie klachten. Zeker in combinatie met vermoeidheid.

Je doet er dus verstandig aan om de inname te beperken of het helemaal te laten.

Quote klant: “Voordat ik hyperventilatie had kon ik zoveel alcohol drinken als ik wou en had een dag later nagenoeg nergens last van, maar sinds ik hyperventilatie heb ben ik de volgende dag altijd ziek”.

Je drinkt alcohol vaak op een feestje. Hierdoor slaap je onrustig (de eerste uurtjes slaap je voor je gevoel vaak als een blok), maar uiteindelijk zul je in de ochtend vermoeid en onrustig wakker worden.

Dit komt omdat alcohol je ademhaling versneld en dus een echte uitlokker van de hyperventilatie klachten is. In combinatie met andere factoren, zoals veel stress en spanning kunnen de klachten nog verergeren.

Ook drankjes met veel suiker of met cafeïne kun je beter vermijden. Cafeïne en suiker zullen de klachten namelijk ook versterken.  Denk hierbij aan RedBull, Coca Cola of een Breezer

Een combinatie van alcohol en cafeïne is helemaal een trigger. Bijvoorbeeld Redbull (cafeïne, suiker) & Wodka (alcohol, suiker) of Bacardi (alcohol, suiker) & Cola (cafeïne, suiker).

Korte video uit de online training

Mijn advies

Drink helemaal geen alcoholhoudende drankjes. Als je de klachten onder controle hebt kun je langzaam weer eens een biertje of wijntje nuttigen, zodra je merkt dat dit opnieuw nadelig werkt laat je de alcohol weer achterwegen.

Ik weet het…het is relax en je vergeet eventjes de klachten, maar uiteindelijk zul je meer gebaat zijn door helemaal geen alcohol te nuttigen. Wat als je dan toch een keer alcohol neemt? Zorg dan dat je de volgende dag geen afspraken hebt staan en doe vooral rustig aan. Gun jezelf de tijd om te herstellen.

robadb View All

Eigenaar van Klacht naar Kracht

%d bloggers liken dit: